Skip to main content

Smart Buildings zijn sterk in opkomst. Steeds meer systemen zijn te ontsluiten via het netwerk (Internet-of-Things). Gebouw componenten kunnen daarom ook steeds makkelijker via het netwerk bestuurd worden. Dat maakt een meer integrale beheersing van gebouwen mogelijk, waarmee besparingen in energie en andere operationele kosten gerealiseerd kunnen worden. Deze technologie geeft gebruikers daarnaast ook meer mogelijkheden om de werkomstandigheden te personaliseren, wat een positief effect heeft op de productiviteit. Echt intelligent wordt een gebouw als deze de interactie tussen gebruikers, organisatie en omgeving kan beheersen.

Van een Smart Building naar een Connected Building

Maar wat is nu de eerste stap?  Zo vraagt Dirk-Jan de Fluiter van het Rijksvastgoedbedrijf zich af hoe we met de huidige generatie gebouwbeheerssystemen gebouwen smart kunnen maken? Hoe kunnen individuele gebouwbeheerssystemen gekoppeld worden met ICT en facilitaire bedrijfssystemen tot een echte Smart Building?

En hoe kan ik mij voorbereiden op de (nabije) toekomst: de Connected Building of Building Internet of Things? Hierbij worden de geïntegreerde systemen verder uitgebreid met meer facilitaire systemen (denk aan koffieautomaten en automatisch verstelbare werkplekken).

Building G100 Event van 5 oktober

Tijdens het programma van het Building G100 Event van 5 oktober komen al deze vragen aan bod. Het programma is helemaal zelf in te delen. Tijdens de pauzes kun je daarnaast sparren met 250 peers en met de meer dan 40 leveranciers en consultants.

Schrijf je vandaag nog in!